Saaremaa Museum

Ontdek de geschiedenis van Estland in het Saaremaa Museum

Over het Saaremaa Museum

Het Saaremaa Museum is gelegen op het eiland Saaremaa, dat onderdeel is van Estland. Het museum biedt een fascinerende blik op de geschiedenis en cultuur van dit bijzondere eiland. Met tentoonstellingen die variëren van archeologische vondsten tot traditionele ambachten, is er voor ieder wat wils in dit museum.

Collecties en tentoonstellingen

In het Saaremaa Museum vind je een uitgebreide collectie van objecten die de geschiedenis van het eiland weerspiegelen. Van oude munten tot klederdracht en van gereedschappen tot schilderijen, er is genoeg te zien en te leren in dit museum. Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling over de Vikinggeschiedenis van Saaremaa, die je meeneemt naar een ver verleden.

Activiteiten en evenementen

Het museum organiseert regelmatig activiteiten en evenementen voor jong en oud. Van workshops en lezingen tot speciale rondleidingen en themadagen, er is altijd wel iets te doen in het Saaremaa Museum. Het is een leuke en educatieve manier om meer te leren over de geschiedenis van Estland en specifiek van Saaremaa.

Praktische informatie

Locatie en openingstijden

Het Saaremaa Museum is gevestigd in de hoofdstad Kuressaare, op het eiland Saaremaa. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op maandagen is het museum gesloten. De exacte openingstijden kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om van tevoren de website te raadplegen.

Toegangsprijzen

De toegangsprijs voor het Saaremaa Museum bedraagt **€7 voor volwassenen** en **€4 voor kinderen en studenten**. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen. Daarnaast zijn er vaak kortingen beschikbaar voor senioren en groepen. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken tegen een meerprijs.

Faciliteiten

Het museum beschikt over een museumwinkel waar je souvenirs en boeken kunt kopen. Daarnaast is er een café waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het Saaremaa Museum is rolstoeltoegankelijk en beschikt over faciliteiten voor mindervaliden.

Kom en ontdek het Saaremaa Museum

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuk uitstapje in Estland, het Saaremaa Museum is zeker een bezoekje waard. Duik in de rijke geschiedenis van het eiland Saaremaa en laat je verrassen door de diverse collecties en tentoonstellingen. Wie weet kom je zelfs oog in oog te staan met een heuse Vikinghelm!

Dus waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je bezoek aan het Saaremaa Museum en ontdek de magie van Estland op een unieke en leerzame manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *