Lennusadam Seaplane Harbour Museum

Lennusadam Seaplane Harbour Museum: een maritiem avontuur in Estland

Heb jij altijd al willen weten hoe het er aan boord van een echt marineschip aan toe gaat? Ben jij gefascineerd door de rijke maritieme geschiedenis van Estland? Dan is een bezoek aan het Lennusadam Seaplane Harbour Museum in Tallinn een absolute must! Dit indrukwekkende museum neemt je mee op een reis door de tijd, langs oude zeilschepen, onderzeeërs en vliegtuigen. Ik bezocht dit unieke museum onlangs en kan je vertellen: het was een ervaring om nooit te vergeten!

Een stap terug in de tijd

Bij binnenkomst in het Lennusadam Seaplane Harbour Museum waan je je meteen in een andere wereld. Het museum is gevestigd in een oude zeevliegtuighangar uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog en ademt een sfeer van avontuur en geschiedenis. **Het museum herbergt een indrukwekkende collectie maritieme objecten, variërend van antieke navigatie-instrumenten tot moderne oorlogsschepen**. Je komt ogen tekort om alles te bekijken!

Interactieve tentoonstellingen

Wat het Lennusadam Seaplane Harbour Museum zo uniek maakt, zijn de interactieve tentoonstellingen. Zo kun je aan boord gaan van een heus marineschip en zelf ervaren hoe het is om op zee te varen. **Ook kun je in een heuse onderzeeër stappen en een kijkje nemen in het leven van de bemanning**. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten en spelletjes, zodat zij op een speelse manier meer leren over de maritieme wereld.

Historische schepen en vliegtuigen

Naast de interactieve tentoonstellingen herbergt het Lennusadam Seaplane Harbour Museum ook een aantal historische schepen en vliegtuigen. Zo kun je aan boord gaan van een oude zeilboot en je even een echte zeeman voelen. **Of bewonder de imposante D-2 onderzeeër, die tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst deed in de Baltische Zee**. Ook zijn er verschillende vliegtuigen te bewonderen, waaronder de legendarische Short 184 watervliegtuig.

Praktische informatie

Wil je het Lennusadam Seaplane Harbour Museum bezoeken? Hieronder vind je wat praktische informatie:

  • **Adres:** Vesilennuki 6, 10415 Tallinn, Estland
  • **Openingstijden:** Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
  • **Toegangsprijs:** Volwassenen €14, kinderen (7-18 jaar) €8,50

**Let op:** het museum kan op drukke dagen snel vollopen, dus het is aan te raden om op tijd te komen.

Laatste gedachten

Na mijn bezoek aan het Lennusadam Seaplane Harbour Museum ben ik nog meer gefascineerd geraakt door de maritieme geschiedenis van Estland. Het was een bijzondere ervaring om tussen al die historische schepen en vliegtuigen te staan en me voor even een echte zeeman te voelen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om dit unieke museum te bezoeken en zelf te ervaren hoe het is om een stap terug in de tijd te zetten. En wie weet, misschien krijg je nog wel zeebenen van al die avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *