Hoe kom je in Estland?

Hoe kom je in Estland?

Estland, de parel van de Baltische Staten, is een prachtige bestemming voor een stedentrip of een langere vakantie. Maar hoe kom je eigenlijk in Estland? In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips om gemakkelijk naar Estland te reizen.

Vliegen naar Estland

De snelste en meest gebruikelijke manier om in Estland te komen is met het vliegtuig. Tallinn, de hoofdstad van Estland, heeft een modern vliegveld met goede verbindingen naar verschillende Europese steden. Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, EasyJet en KLM, bieden vluchten naar Tallinn aan. Zelf vloog ik met Ryanair vanaf Schiphol naar Tallinn en dat was een comfortabele en betaalbare optie.

Als je eenmaal bent geland op het vliegveld van Tallinn, kun je gemakkelijk een taxi of de bus nemen naar het centrum van de stad. De afstand is niet groot, dus binnen no time sta je midden in het charmante oude centrum van Tallinn.

Met de boot naar Estland

Naast vliegen is het ook mogelijk om met de boot naar Estland te reizen. Vooral vanuit Helsinki, de hoofdstad van Finland, zijn er regelmatige veerdiensten naar Tallinn. Deze overtocht duurt ongeveer 2 uur en biedt een prachtig uitzicht over de Baltische Zee.

Ik heb zelf een keer de boot genomen vanuit Helsinki naar Tallinn en dat was een unieke ervaring. Het is een leuke manier om de oversteek te maken en je komt direct aan in het centrum van Tallinn, vlakbij alle bezienswaardigheden.

Met de auto naar Estland

Als je meer vrijheid wilt hebben tijdens je verblijf in Estland, kun je er ook voor kiezen om met de auto te reizen. Vanuit Nederland is het ongeveer 1900 kilometer rijden naar Tallinn. Je kunt ervoor kiezen om via Duitsland, Polen, Litouwen en Letland te rijden, wat een mooie roadtrip kan opleveren.

Zelf ben ik nog niet met de auto naar Estland gereisd, maar ik kan me voorstellen dat het een avontuurlijke en leuke manier is om het land te verkennen. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en vignetten die nodig zijn in de landen waar je doorheen rijdt.

Conclusie

Met de vele mogelijkheden om naar Estland te reizen, is het relatief gemakkelijk om dit prachtige land te bezoeken. Of je nu kiest voor het vliegtuig, de boot of de auto, Estland zal je zeker verrassen met haar schoonheid en charme. Dus pak je koffers en ga op avontuur naar Estland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *