Must-see plekken in Estland

Must-see plekken in Estland vanuit mijn eigen ervaring

Estland, het land van de bossen, meren en eilanden. Een bestemming die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Tijdens mijn reis door Estland heb ik een aantal must-see plekken bezocht die ik graag met jullie wil delen. Of je nu van natuur, cultuur of geschiedenis houdt, Estland heeft voor ieder wat wils. Hier zijn mijn aanbevelingen voor de mooiste plekken in Estland:

Tallinn

Een bezoek aan Estland is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige hoofdstad Tallinn. De oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een sprookjesachtige plek met middeleeuwse straatjes, kerken en pleinen. Vergeet niet om een wandeling te maken over de stadsmuren en te genieten van het uitzicht over de rode daken.

In Tallinn vind je ook veel gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van de Estse keuken. Probeer zeker eens een traditionele gerecht zoals verivorst (bloedworst) of kama (een mix van granen).

Lahemaa National Park

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan Lahemaa National Park een absolute aanrader. Dit nationale park, gelegen aan de kust, biedt een adembenemend landschap met bossen, moerassen, stranden en kliffen. Maak een wandeling door de natuur en spot verschillende diersoorten zoals elanden, beren en lynxen.

In Lahemaa National Park zijn ook enkele historische landgoederen te vinden, zoals Palmse Manor en Sagadi Manor. Deze landhuizen zijn prachtig gerestaureerd en geven een goed beeld van het leven in het verleden.

Saaremaa

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Breng dan een bezoek aan het eiland Saaremaa. Dit eiland, gelegen in de Oostzee, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke historie.

Een van de hoogtepunten van Saaremaa is Angla Windmill Hill, waar je verschillende traditionele windmolens kunt bewonderen. Daarnaast heeft het eiland ook een indrukwekkend kasteel, Kuressaare Castle, dat zeker een bezoek waard is.

Hiiumaa

Een ander eiland dat zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Estland is Hiiumaa. Dit eiland, dat ook wel bekend staat als de ‘verborgen parel’ van Estland, biedt een rustige en idyllische omgeving.

Op Hiiumaa vind je prachtige vuurtorens, zoals de Kõpu Lighthouse, die het oudste werkende vuurtoren van Estland is. Ook de natuur op het eiland is adembenemend, met uitgestrekte bossen, velden en kustlijnen.

Conclusie

Estland heeft zoveel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en onontdekte bestemming. Of je nu de historische stad Tallinn wilt verkennen, wilt wandelen door de prachtige natuur van Lahemaa National Park, of wilt ontspannen op de idyllische eilanden Saaremaa en Hiiumaa, Estland zal je zeker verrassen. Dus pak je koffers en ontdek zelf de schoonheid van dit Baltische land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *