Tradities rondom het drinken van schnaps

Tradities rondom het drinken van schnaps in Estland

Estland, een land met een rijke cultuur en tradities, staat ook bekend om zijn tradities rondom het drinken van schnaps. Schnaps, een sterke drank die vaak gemaakt wordt van fruit zoals appels of pruimen, speelt een belangrijke rol in de Estse cultuur. Van het proosten op speciale gelegenheden tot het delen van een glaasje tijdens een gezellig samenzijn, schnaps is niet weg te denken uit het dagelijks leven van de Esten.

Het schenken van schnaps

Wanneer je in Estland te gast bent, is de kans groot dat je wordt uitgenodigd om een glaasje schnaps te drinken. Het is gebruikelijk om bij binnenkomst **gelijk** een glaasje aangeboden te krijgen als teken van gastvrijheid. De Esten zijn trots op hun schnaps en schenken het met liefde aan hun gasten. Het is belangrijk om het glaasje in één keer leeg te drinken als teken van respect.

Soorten schnaps

Er zijn vele verschillende soorten schnaps die in Estland gedronken worden, elk met hun eigen unieke smaak en tradities. Een populaire schnaps is de Vana Tallinn, een kruidige likeur die vaak gedronken wordt bij speciale gelegenheden. Daarnaast zijn er ook vele zelfgemaakte schnaps die door families van generatie op generatie worden doorgegeven.

Enkele bekende soorten schnaps in Estland zijn:

  • Vana Tallinn
  • Kali
  • Põldmarja Koduõlu
  • Suur-Pärna Õlu

Tradities en gebruiken

Het drinken van schnaps in Estland gaat gepaard met verschillende tradities en gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk om voor het eerste glas schnaps een toost uit te brengen op de gezondheid van de gastheer of gastvrouw. Tijdens het drinken van schnaps is het ook belangrijk om oogcontact te maken met je gezelschap als teken van respect.

Daarnaast wordt schnaps vaak gedronken tijdens speciale feestdagen en festivals in Estland. Zo is het bijvoorbeeld traditie om tijdens Midzomerfeest (Jaanipäev) een glaasje schnaps te drinken om de zonnewende te vieren en geluk en voorspoed te wensen voor het komende jaar.

Proeven van schnaps

Als je in Estland bent, is het zeker de moeite waard om verschillende soorten schnaps te proeven en te genieten van de unieke smaken die het land te bieden heeft. Of je nu een liefhebber bent van kruidige likeuren of liever geniet van fruitige schnaps, er is voor ieder wat wils in Estland.

Neem de tijd om de tradities en gebruiken rondom het drinken van schnaps in Estland te leren kennen en laat jezelf onderdompelen in de warme gastvrijheid van de Esten.

Een laatste schnaps voor de weg

Na een dag vol tradities en gezelligheid rondom het drinken van schnaps in Estland is het tijd om afscheid te nemen en je klaar te maken voor een nieuwe dag vol avonturen. Maar niet voordat je nog één laatste glaasje schnaps drinkt, als afsluiter van een onvergetelijke dag. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *