Tallinna Teletorn (Tallinn TV-toren)

De magie van Tallinna Teletorn

Als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht over Estland, dan is een bezoek aan Tallinna Teletorn absoluut een must-do. Deze 314 meter hoge televisietoren bevindt zich net buiten de hoofdstad Tallinn en biedt een panoramisch zicht over de hele omgeving. Ik heb onlangs deze indrukwekkende toren bezocht en ik kan je vertellen: het was een ervaring die ik nooit zal vergeten!

De geschiedenis van Tallinna Teletorn

De bouw van Tallinna Teletorn begon in 1975 en werd voltooid in 1980. De toren werd oorspronkelijk gebruikt voor het uitzenden van televisiesignalen, maar is nu voornamelijk een toeristische attractie geworden. Met een glazen vloer op 170 meter hoogte en een openluchtplatform op 175 meter, is het de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht.

Wat te zien en te doen

Bij aankomst bij Tallinna Teletorn kun je een rondleiding volgen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de toren en de technologie erachter. Vervolgens kun je met de lift naar boven gaan, waar je beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de stad Tallinn en de omliggende natuur.

Op het openluchtplatform kun je genieten van een verfrissend drankje in het café en souvenirs kopen in de cadeauwinkel. Vergeet ook niet om een foto te maken op de glazen vloer – een ervaring die je hart sneller zal doen kloppen!

Praktische informatie

De toren is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. De entree bedraagt €14 voor volwassenen en €7 voor kinderen. Er zijn ook kortingen beschikbaar voor studenten en senioren. Het is handig om van tevoren online tickets te reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te wachten.

  • Openingstijden: dinsdag-zondag, 10.00-20.00 uur
  • Entree: €14 voor volwassenen, €7 voor kinderen
  • Adres: Kloostrimetsa tee 58A, 11913 Tallinn, Estland

Conclusie

Na mijn bezoek aan Tallinna Teletorn kan ik met zekerheid zeggen dat het een van de hoogtepunten van mijn reis naar Estland was. Het uitzicht vanaf de toren is werkelijk adembenemend en de ervaring van op een glazen vloer staan op 170 meter hoogte is onvergetelijk. Dus, als je ooit in Tallinn bent, zorg er dan voor dat je Tallinna Teletorn op je to-do lijstje zet. Het zal je zeker niet teleurstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *