Reizen met de trein in Estland

Reizen met de trein in Estland

Estland, een prachtig land met een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Wist je dat je dit land ook heel goed kunt verkennen met de trein? Reizen met de trein in Estland is niet alleen een duurzame manier van reizen, maar het biedt ook de mogelijkheid om op een ontspannen manier van het mooie landschap te genieten. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over het reizen met de trein in Estland.

De treinmaatschappijen in Estland

In Estland zijn er twee belangrijke treinmaatschappijen: Elron en GoRail. Elron is de nationale treinmaatschappij en verzorgt voornamelijk regionale treindiensten. GoRail daarentegen biedt internationale treindiensten aan en verbindt Estland met buurlanden zoals Letland en Rusland. Beide maatschappijen hebben comfortabele treinen met moderne voorzieningen.

De treinroutes in Estland

Estland heeft een goed ontwikkeld spoornetwerk en er zijn verschillende treinroutes die je kunt nemen om het land te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld van Tallinn naar Tartu reizen, een populaire studentenstad met een levendige sfeer. Of maak een treinreis naar de badplaats Parnu en geniet van de mooie stranden en gezellige boulevard.

Daarnaast is de treinreis van Tallinn naar Narva een aanrader. Deze stad ligt aan de grens met Rusland en heeft een indrukwekkend kasteel dat zeker een bezoek waard is. De treinreis zelf biedt prachtige uitzichten op het Estse platteland en de schilderachtige dorpjes onderweg.

De treinkaartjes en dienstregelingen

Het kopen van treinkaartjes in Estland is eenvoudig en kan zowel online als op het station zelf. **Zorg ervoor dat je op tijd je treinkaartje koopt, vooral voor populaire routes en in het hoogseizoen. De treindienstregelingen zijn over het algemeen betrouwbaar en treinen rijden op tijd. Het is handig om vooraf de dienstregelingen te checken op de website van Elron of GoRail.

Comfort aan boord

De treinen in Estland zijn voorzien van alle gemakken.** Zo zijn er comfortabele zitplaatsen, airconditioning en gratis wifi aan boord. Voor een kleine extra vergoeding kun je ook gebruik maken van de eerste klas, waar je nog meer comfort en privacy hebt tijdens de reis.

Daarnaast zijn de treinen rolstoeltoegankelijk en is er ruimte voor bagage. Voor langeafstandsreizen zijn er ook slaapcabines beschikbaar, zodat je uitgerust op je bestemming aankomt.

Tips voor het reizen met de trein in Estland

Als je gaat reizen met de trein in Estland, zijn er een aantal handige tips die je reis nog aangenamer kunnen maken. Zo is het aan te raden om van tevoren je reisroute te plannen en eventueel een route-app te downloaden, zodat je altijd op de hoogte bent van de vertrektijden en overstapmogelijkheden.

Ook is het handig om een fles water en wat snacks mee te nemen voor onderweg, vooral als je een lange treinreis gaat maken. En vergeet niet om je camera mee te nemen, want de uitzichten vanuit de trein zijn vaak adembenemend mooi.

Met deze tips en mijn ervaringen in gedachten, ben ik ervan overtuigd dat je een geweldige tijd zult hebben tijdens het reizen met de trein in Estland. Dus pak je koffers, koop je treinkaartje en geniet van een fantastische treinreis door dit prachtige land!

En wie weet kom je mij wel tegen in de trein, klaar om nog meer van Estland te ontdekken. Veel reisplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *