Plukken van bessen en wilde vruchten

Plukken van bessen en wilde vruchten in Estland

Ben jij een liefhebber van de natuur en kun je geen genoeg krijgen van verse, sappige bessen en wilde vruchten? Dan is Estland de perfecte bestemming voor jou! In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met het plukken van bessen en wilde vruchten in Estland. Van de mooiste plekjes om te plukken tot de heerlijke smaken die je kunt ontdekken, je komt alles te weten over deze bijzondere activiteit in de Estse natuur.

De beste periode om bessen en wilde vruchten te plukken

Als je van plan bent om bessen en wilde vruchten te plukken in Estland, is het belangrijk om te weten wanneer de beste periode hiervoor is. In Estland begint het plukseizoen meestal in juli en loopt door tot in september. In deze periode zijn de bessen en wilde vruchten op hun rijpst en smaakvolst. Het is dus aan te raden om in de zomermaanden naar Estland te reizen als je wilt genieten van de lekkerste vruchten.

Populaire bessen en wilde vruchten in Estland

In Estland kun je een grote verscheidenheid aan bessen en wilde vruchten vinden. Enkele van de meest populaire soorten zijn:

  • Blauwe bessen: Deze kleine, blauwe vruchtjes zijn rijk aan antioxidanten en hebben een heerlijk zoete smaak.
  • Aardbeien: Deze sappige vruchten zijn perfect voor het maken van jam, sap of gewoon om zo van te genieten.
  • Frambozen: Deze rode vruchten zijn lekker zoet en sappig en perfect voor het maken van desserts.
  • Wilde bramen: Deze donkere, zoete vruchten groeien in overvloed in de bossen van Estland.

De mooiste plekjes om te plukken

Estland staat bekend om zijn uitgestrekte bossen en ongerepte natuur, wat het een perfecte bestemming maakt voor het plukken van bessen en wilde vruchten. Enkele van de mooiste plekjes om te plukken zijn:

  • Lahemaa National Park: Dit nationale park is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan bessen en wilde vruchten, waaronder blauwe bessen en bosbessen.
  • Soomaa National Park: Dit park staat bekend om zijn moerasgebieden en is een geweldige plek om wilde cranberry’s en veenbessen te vinden.
  • Hiiumaa Island: Dit eiland is een paradijs voor bessenplukkers, met veel bosrijke gebieden en vruchtbare grond voor het groeien van verschillende soorten bessen.

Genieten van je zelf geplukte vruchten

Na een dag vol plukplezier in de Estse natuur is het tijd om te genieten van je zelf geplukte vruchten. Of je nu kiest om ze direct op te eten, ze te verwerken in een heerlijk gerecht of er jam van te maken, de smaken van de Estse bessen en wilde vruchten zullen je zeker verrassen. Vergeet niet om ook wat vruchten te bewaren voor later, zodat je nog lang kunt nagenieten van je plukavontuur.

Probeer het zelf!

Dus, ben je klaar om de natuur in te trekken en jezelf onder te dompelen in de heerlijke wereld van bessen en wilde vruchten in Estland? Pak je mandje en je wandelschoenen en ga op avontuur! Wie weet kom je wel de lekkerste vruchten tegen die je ooit geproefd hebt. Veel plukplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *