Openingstijden van winkels en supermarkten in Estland

Openingstijden van winkels en supermarkten in Estland

Als je op vakantie gaat naar Estland, is het handig om te weten wanneer de winkels en supermarkten open zijn. Niets is zo vervelend als voor een gesloten deur staan terwijl je nog wat boodschappen wilt doen of souvenirs wilt kopen. In dit artikel vertel ik je alles over de openingstijden van winkels en supermarkten in Estland, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Winkels

De meeste winkels in Estland zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van **9:00** tot **18:00** uur. Op zaterdag zijn de openingstijden vaak iets korter, van **9:00** tot **15:00** uur. Op zondag zijn veel winkels gesloten, maar in de grotere steden, zoals Tallinn, zijn sommige winkels wel open.

Op feestdagen kunnen de openingstijden van winkels afwijken. Het is altijd verstandig om vooraf te controleren of de winkels open zijn op de dag dat je wilt gaan winkelen. Sommige winkels, met name de supermarkten, kunnen op feestdagen wel geopend zijn, maar hanteren dan aangepaste openingstijden.

Supermarkten

De supermarkten in Estland zijn over het algemeen geopend van **8:00** tot **21:00** uur van maandag tot en met zaterdag. Op zondag zijn de openingstijden vaak wat korter, van bijvoorbeeld **10:00** tot **18:00** uur.

Estland kent ook 24-uurs supermarkten, vooral in de grotere steden. Deze supermarkten zijn dag en nacht geopend, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld laat aankomt in Estland en nog boodschappen wilt doen.

Speciale evenementen

Tijdens speciale evenementen, zoals de kerstdagen of nationale feestdagen, kunnen de openingstijden van winkels en supermarkten afwijken. Het kan zijn dat sommige winkels gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren. Ook kan het op bepaalde dagen extra druk zijn in de winkels, waardoor het handig is om op tijd je boodschappen te doen.

Daarnaast zijn er in Estland regelmatig markten en braderieën waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen. Deze markten hebben vaak hun eigen openingstijden en dagen waarop ze geopend zijn. Het is leuk om deze markten te bezoeken en iets typisch Estlands te kopen.

Afsluiting

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van de openingstijden van winkels en supermarkten in Estland. Vergeet niet om vooraf te controleren of de winkels open zijn op de dag dat je wilt gaan winkelen. En mocht je nog iets nodig hebben buiten de reguliere openingstijden, dan zijn er gelukkig altijd nog de 24-uurs supermarkten. Veel winkelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *