Informatie over tolwegen en vignetten in Estland

Informatie over tolwegen en vignetten in Estland

Ben je van plan om met de auto naar Estland te reizen en wil je meer weten over tolwegen en vignetten in het land? In dit artikel deel ik mijn ervaring en informatie over het gebruik van tolwegen en vignetten in Estland. Zo kun jij goed voorbereid op pad en genieten van je reis!

Tolwegen in Estland

In Estland zijn er enkele tolwegen waar je rekening mee moet houden tijdens je reis. Het goede nieuws is dat de meeste snelwegen in Estland geen tolwegen zijn, dus je kunt vrijwel overal zonder extra kosten rijden. Er zijn echter enkele uitzonderingen waar tol geheven wordt, zoals de Väina Narva tunnel en de Rohuküla-Heltermaa veerboot.

Het betalen van tol op de Väina Narva tunnel kan online worden gedaan, terwijl de tol voor de veerboot ter plaatse contant betaald dient te worden. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende contant geld bij je hebt als je van deze faciliteiten gebruik wilt maken.

Vignetten in Estland

Naast tolwegen zijn er ook vignetten die verplicht zijn om te hebben bij het rijden in Estland. Het meest voorkomende vignet is het e-vignet, dat elektronisch is en aan je kenteken is gekoppeld. Dit vignet is verplicht voor alle voertuigen met een maximaal toegestane massa tot 3.5 ton.

Het e-vignet kan online worden gekocht via de officiële website van de Estse overheid. Het is belangrijk om het vignet voorafgaand aan je reis aan te schaffen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het betreden van tolwegen en controlepunten.

Belangrijke informatie

  • Het e-vignet is verkrijgbaar voor verschillende periodes, zoals 7 dagen, 30 dagen en 1 jaar.
  • Controle op het gebruik van het e-vignet wordt zowel handmatig als elektronisch uitgevoerd, dus zorg ervoor dat je vignet altijd geldig is.

Andere tolwegen en vignetten

Naast de eerder genoemde tolwegen en het e-vignet zijn er ook nog enkele andere tolwegen en vignetten in Estland waar je rekening mee moet houden. Het is aan te raden om voorafgaand aan je reis goed te informeren over de specifieke regels en kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Met deze informatie over tolwegen en vignetten in Estland ben jij goed voorbereid om met de auto het land te verkennen. Geniet van de prachtige natuur, pittoreske dorpjes en gastvrije bevolking tijdens je reis door Estland!

Grappige afsluiting:

Dus, als je binnenkort naar Estland gaat, vergeet dan niet om je e-vignet op tijd te regelen en wat contant geld mee te nemen voor de tolwegen. Zo kun je zorgeloos genieten van je roadtrip door dit prachtige Baltische land. Veel plezier en veilige reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *