Gemiddelde temperaturen per maand

Gemiddelde temperaturen per maand in Estland

Estland, een prachtig land in Noordoost-Europa, staat bekend om zijn adembenemende natuur, historische steden en unieke cultuur. Maar hoe zit het eigenlijk met het weer in Estland? In dit artikel zal ik mijn ervaring delen over de gemiddelde temperaturen per maand in Estland.

Zomermaanden: juni, juli, augustus

De zomermaanden in Estland zijn vaak aangenaam en zonnig, met temperaturen die variëren tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is de perfecte tijd om te genieten van de prachtige stranden, groene bossen en levendige festivals in het land. In de maand juni begint het weer langzaam op te warmen en kun je genieten van lange zomerse avonden. Juli is vaak de warmste maand, met temperaturen die soms de 30 graden kunnen bereiken. Augustus brengt vaak wat koelere temperaturen en af en toe een verfrissende regenbui, maar over het algemeen is het nog steeds aangenaam weer om buitenactiviteiten te ondernemen.

Gemiddelde temperaturen per maand in de zomer:

  • Juni: 15-20 graden Celsius
  • Juli: 20-25 graden Celsius
  • Augustus: 15-20 graden Celsius

Herfstmaanden: september, oktober, november

Na de zomer komt de herfst in Estland, met wisselvallig weer en prachtige herfstkleuren in de natuur. De temperaturen liggen meestal tussen de 5 en 15 graden Celsius, met af en toe een koude wind of regenbui. September is vaak nog relatief mild, met de laatste warme dagen voordat de herfst echt begint. In oktober worden de dagen korter en de temperaturen koeler, maar het is nog steeds een mooie tijd om te genieten van de herfstwandelingen en paddenstoelen in de bossen. November is vaak de koudste maand, met temperaturen die rond het vriespunt kunnen liggen en de eerste sneeuwval van het seizoen.

Gemiddelde temperaturen per maand in de herfst:

  • September: 10-15 graden Celsius
  • Oktober: 5-10 graden Celsius
  • November: 0-5 graden Celsius

Wintermaanden: december, januari, februari

De winter in Estland kan behoorlijk koud zijn, met temperaturen die regelmatig onder het vriespunt dalen. December brengt vaak de eerste sneeuwval en de feestelijke sfeer van de kerstperiode. Januari is meestal de koudste maand, met temperaturen die kunnen dalen tot -20 graden Celsius, maar het zorgt ook voor prachtige winterlandschappen en mogelijkheden om te skiën of schaatsen. Februari markeert het einde van de winter, met langzaam stijgende temperaturen en de hoop op het naderende voorjaar.

Gemiddelde temperaturen per maand in de winter:

  • December: -5 tot -10 graden Celsius
  • Januari: -10 tot -15 graden Celsius
  • Februari: -5 tot -10 graden Celsius

Al met al heeft Estland een gevarieerd klimaat met vier duidelijk te onderscheiden seizoenen. Of je nu houdt van zonnige zomerdagen, kleurrijke herfstwandelingen of winterse sneeuwpret, Estland heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffer en ontdek zelf de prachtige natuur en het diverse weer van dit fantastische land!

Een warme jas in de winter en zonnebrandcrème in de zomer, dat zijn de must-haves voor een bezoek aan Estland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *