Ferrydiensten naar eilanden

Ferrydiensten naar Estse eilanden: Een avontuurlijke reis

Ben je op zoek naar een unieke ervaring tijdens je reis naar Estland? Vergeet dan zeker niet om een van de prachtige eilanden voor de kust te bezoeken! Estland heeft een aantal schitterende eilanden die gemakkelijk bereikbaar zijn met de vele ferrydiensten die het land biedt. Of je nu op zoek bent naar rust, natuur of avontuur, de Estse eilanden hebben voor ieder wat wils.

Populaire eilanden

Estland telt meer dan 1500 eilanden, waarvan slechts een klein aantal permanent bewoond is. Enkele populaire eilanden onder toeristen zijn Saaremaa, Hiiumaa en Muhu. Saaremaa is het grootste eiland van Estland en staat bekend om zijn prachtige natuur, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden. Hiiumaa is iets kleiner maar biedt ook schitterende natuur en rustige stranden. Muhu, verbonden met Saaremaa via een dam, is geliefd om zijn authentieke sfeer en culinaire hoogstandjes.

Ferrydiensten

Er zijn verschillende ferrydiensten die dagelijks vanuit verschillende havens in Estland vertrekken naar de eilanden. De meeste ferry’s vervoeren zowel passagiers als voertuigen, waardoor je gemakkelijk je eigen auto of fiets mee kunt nemen. De overtocht duurt doorgaans tussen de 30 minuten en 2 uur, afhankelijk van de bestemming en de afstand van het vasteland.

Belangrijke ferryhavens in Estland zijn Tallinn, Virtsu, Kuivastu en Rohuküla. Vanuit Tallinn vertrekken ferry’s naar zowel Saaremaa als Hiiumaa, terwijl de havens in Virtsu, Kuivastu en Rohuküla voornamelijk dienen als vertrekpunt naar de eilanden in het westen van Estland.

Prijzen en dienstregeling

De prijzen voor een overtocht met de ferry variëren afhankelijk van het voertuig dat je meeneemt en het seizoen waarin je reist. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €10 en €30 voor een enkele reis voor een volwassene. Voor voertuigen wordt een toeslag berekend, die kan variëren van €15 tot €50.

Bestemming Duur overtocht Prijs enkel
Saaremaa 1 uur €15
Hiiumaa 1,5 uur €20
Muhu 30 minuten €10

Het is aan te raden om van tevoren een plek op de ferry te reserveren, vooral in het hoogseizoen wanneer de overtochten druk bezocht worden. De dienstregeling van de ferry’s naar de eilanden is goed te vinden op de websites van de veermaatschappijen.

Laatste tips voor je eilandavontuur

  • Vergeet geen warme kleding mee te nemen, het kan flink afkoelen op zee.
  • Neem een verrekijker mee om optimaal van de prachtige natuur te genieten.
  • Probeer lokale gerechten en specialiteiten te proeven tijdens je verblijf.
  • Verdiep je in de geschiedenis en cultuur van de eilanden, er is veel te ontdekken.

Met deze handige tips en informatie ben je goed voorbereid om de Estse eilanden te ontdekken. Geniet van de prachtige natuur, de rustige stranden en de unieke sfeer die deze eilanden te bieden hebben. Een eilandavontuur om nooit te vergeten!

Probeer het eens uit en geniet van de frisse zeelucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *