Luchthavens in Estland

Luchthavens in Estland: Ontdek de Estse luchtvaart

Estland is een prachtig land in Noordoost-Europa dat bekend staat om zijn bossen, meren en middeleeuwse steden. Maar wist je dat Estland ook een aantal moderne en efficiënte luchthavens heeft die een belangrijke rol spelen in de luchtvaartsector van het land? In dit artikel neem ik je mee op een reis langs de luchthavens van Estland en deel ik mijn ervaringen met jou.

Tallinn Airport (Lennart Meri Tallinn Airport)

De grootste en belangrijkste luchthaven van Estland is Tallinn Airport, ook wel bekend als Lennart Meri Tallinn Airport. Deze luchthaven ligt op slechts 4 km van het centrum van Tallinn, de hoofdstad van Estland. De luchthaven heeft een modern terminalgebouw met diverse voorzieningen, zoals winkels, restaurants en lounges. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland, Nordica.

**Belangrijke informatie:**

 • Luchthavencode: TLL
 • Afstand tot centrum Tallinn: 4 km
 • Jaarlijks aantal passagiers: meer dan 3 miljoen

**Faciliteiten op de luchthaven:**

 1. Winkels en restaurants
 2. Autoverhuur
 3. Gratis wifi
 4. Lounges

Mijn ervaring:

Ik heb meerdere keren vanaf Tallinn Airport gevlogen en elke keer verliep de ervaring soepel en efficiënt. Het terminalgebouw is modern en goed georganiseerd, waardoor het gemakkelijk is om van de ene naar de andere gate te komen. De voorzieningen zijn ook uitstekend, met een ruime keuze aan winkels en restaurants.

Tartu Airport

Tartu Airport is de op een na grootste luchthaven van Estland en ligt in de stad Tartu, ongeveer 9 km van het stadscentrum. Deze luchthaven bedient voornamelijk binnenlandse en seizoensgebonden internationale vluchten. Het terminalgebouw is kleiner dan dat van Tallinn Airport, maar heeft wel alle basisvoorzieningen die nodig zijn voor een comfortabele reis.

**Belangrijke informatie:**

 • Luchthavencode: TAY
 • Afstand tot centrum Tartu: 9 km
 • Jaarlijks aantal passagiers: ongeveer 50.000

**Faciliteiten op de luchthaven:**

 1. Cafetaria
 2. Autoverhuur
 3. Gratis parkeergelegenheid

Mijn ervaring:

Hoewel ik slechts één keer vanaf Tartu Airport heb gevlogen, was mijn ervaring over het algemeen positief. De luchthaven is klein en overzichtelijk, waardoor je snel door de check-in en security kunt gaan. Het is een handige optie voor reizigers die naar Tartu reizen of het omliggende gebied willen verkennen.

Pärnu Airport

Pärnu Airport is een klein regionaal vliegveld gelegen in de badplaats Pärnu, aan de westkust van Estland. Deze luchthaven bedient voornamelijk binnenlandse vluchten en chartervluchten naar en van populaire zomervakantiebestemmingen. Het terminalgebouw van Pärnu Airport is bescheiden, maar biedt alle basisvoorzieningen die een reiziger nodig heeft.

**Belangrijke informatie:**

 • Luchthavencode: EPU
 • Afstand tot centrum Pärnu: 5 km
 • Jaarlijks aantal passagiers: ongeveer 10.000

**Faciliteiten op de luchthaven:**

 1. Snackbar
 2. Bagageservice
 3. Parkeergelegenheid

Mijn ervaring:

Ik ben een keer vanaf Pärnu Airport vertrokken voor een binnenlandse vlucht en hoewel de luchthaven klein is, was de sfeer er gezellig en ontspannen. Het is een handige optie voor reizigers die de drukte van grotere luchthavens willen vermijden en rechtstreeks naar hun bestemming willen vliegen.

Tijdens mijn ontdekkingstocht langs de luchthavens van Estland heb ik genoten van de efficiëntie, het gemak en de vriendelijke sfeer die ik overal heb ervaren. Of je nu naar de hoofdstad Tallinn vliegt, de universiteitsstad Tartu bezoekt of naar de zonnige stranden van Pärnu reist, de luchthavens van Estland zullen zorgen voor een vlotte start van je reis. Dus pak je koffers en laat je vliegen door de Estse luchtvaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *