Bezoek aan lokale markten en voedselmarkten

Ontdek de lokale markten en voedselmarkten van Estland

Als je op reis bent in Estland is het een absolute must om de lokale markten en voedselmarkten te bezoeken. Hier kun je kennismaken met de Estse keuken en proeven van heerlijke lokale producten. Ik neem je graag mee op een culinaire ontdekkingsreis langs de markten van Estland.

De kleurrijke markten van Tallinn

Eén van de meest bekende markten in Estland is de Balti Jaama Turg in de hoofdstad Tallinn. Deze markt is gevestigd in een voormalig treinstation en biedt een grote variëteit aan producten. Van verse groenten en fruit tot ambachtelijke kaas en gerookte vis, je vindt het hier allemaal. Vergeet zeker niet om een kijkje te nemen bij de lokale handwerk kraampjes waar je mooie souvenirs kunt kopen.

Bij de markt van Telliskivi kun je terecht voor hippe streetfood gerechten en lokale delicatessen. Proef hier van de traditionele Estse hapjes zoals zwarte brood, gerookte worst en ingelegde groenten. Ook kun je hier genieten van een lekker glas lokale honingwijn of craft bier.

De markten van Tartu

In de universiteitsstad Tartu kun je verschillende markten vinden waar je lokale producten kunt kopen. De Raekoja Platsi Turg is een gezellige markt op het centrale plein van de stad. Hier vind je verse groenten en fruit, bloemen en zelfgemaakte jams en chutneys. Neem ook zeker een kijkje bij de kraampjes met handgemaakte souvenirs.

De Karlova Turg is een markt die georganiseerd wordt door de lokale gemeenschap van de wijk Karlova. Hier kun je terecht voor biologische groenten en fruit, ambachtelijk brood en lokale honing. Het is een leuke plek om te genieten van de gezellige sfeer en te praten met de vriendelijke verkopers.

Voedselmarkten op het platteland

Naast de markten in de steden kun je ook op het platteland van Estland markten bezoeken. In de zomermaanden worden er regelmatig boerenmarkten georganiseerd waar je verse producten rechtstreeks van de boer kunt kopen. Proef hier van de sappige aardbeien, knapperige komkommers en verse kruiden.

Een leuke ervaring is om een bezoek te brengen aan de Võru Turg in Zuid-Estland. Deze markt staat bekend om zijn lokale specialiteiten zoals gerookte vis, gebakken sprat en traditionele Estse gebakjes. Het is een feest voor de smaakpapillen!

Tot slot

Ben jij ook zo dol op markten en voedselmarkten? Ga dan zeker eens op ontdekkingstocht langs de markten van Estland en laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van de lokale producten. Wie weet vind je wel je nieuwe favoriete gerecht of souvenir!

Geniet van al het lekkers dat Estland te bieden heeft en laat je onderdompelen in de kleurrijke wereld van de lokale markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *