Rummu Karjäär (Rummu Groeve)

Rummu Karjäär (Rummu Groeve) – Een verborgen parel in Estland

Ben jij op zoek naar een unieke en avontuurlijke plek om te bezoeken in Estland? Dan is Rummu Karjäär, ook wel bekend als Rummu Groeve, een absolute must-see! Deze voormalige kalksteen-groeve, gelegen in de buurt van Tallinn, is niet alleen adembenemend mooi, maar heeft ook een interessante geschiedenis.

Geschiedenis van Rummu Karjäär

De groeve werd oorspronkelijk gebruikt als gevangeniswerkkamp tijdens de Sovjet-tijd, waar gevangenen gedwongen werden om in de kalksteengroeve te werken. Na de val van de Sovjet-Unie werd de groeve verlaten en langzaam overgenomen door de natuur. Tegenwoordig is het een populair toeristisch gebied waar bezoekers kunnen genieten van de kristalheldere wateren en de indrukwekkende omgeving.

Activiteiten in Rummu Karjäär

Er is genoeg te doen in Rummu Karjäär, of je nu houdt van zwemmen, snorkelen, duiken of gewoon ontspannen aan het water. Het turquoise water van de groeve is perfect om in te zwemmen en te genieten van de zon op een warme zomerdag. Voor de avontuurlijke types is er ook de mogelijkheid om te duiken en de onderwaterwereld van de groeve te verkennen.

Een andere populaire activiteit is om de oude gebouwen en ruïnes rondom de groeve te verkennen. Je kunt wandelen langs verlaten gevangeniscellen en kijken naar de overblijfselen van het verleden. Het geeft een uniek inzicht in de geschiedenis van de plek.

Praktische informatie

De groeve is geopend voor bezoekers en er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd. Het is belangrijk om te weten dat er geen faciliteiten zoals douches of kleedkamers zijn, dus het is handig om je alvast om te kleden voordat je aankomt. Vergeet ook niet om water en wat snacks mee te nemen, aangezien er geen winkels in de buurt zijn.

  • Locatie: Rummu, Estland
  • Toegangsprijs: €5 per persoon
  • Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Conclusie

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring in Estland, dan is Rummu Karjäär de place to be. Van de interessante geschiedenis tot de prachtige omgeving, er is voor ieder wat wils. Dus pak je zwemspullen en ontdek deze verborgen parel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *