Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve

Ontdek de ongerepte natuur van Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve

Stel je voor: kilometers uitgestrekte bossen, moerassen, en kristalheldere meren. Dat is wat je te wachten staat wanneer je het Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve bezoekt in Estland. Dit prachtige natuurgebied is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar rust en stilte.

De geschiedenis van Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve

Het Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve werd opgericht in 1991 en beslaat een oppervlakte van maar liefst 130 km². Het doel van het reserve is het beschermen van de unieke flora en fauna van het gebied, evenals het behouden van de natuurlijke schoonheid.

Flora en fauna

In Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve vind je een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Denk aan zeldzame orchideeën, lynxen, en zelfs wolven. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want het gebied wordt bewoond door talloze vogelsoorten, waaronder de zeearend.

Breng een bezoek aan het Võsu bog trail, waar je kunt wandelen over houten vlonders en de verrassende schoonheid van het moeras kunt ervaren. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, want wie weet spot je wel een zeldzame vogel!

Activiteiten in Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve

Er is genoeg te doen in Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve, of je nu houdt van wandelen, fietsen, of kanoën. Het gebied biedt talloze routes en paden die je langs de mooiste plekjes voeren.

  • Wandel over de Viru bog trail en bewonder de prachtige uitzichten over het moerasgebied.
  • Huur een kano en peddel over het kristalheldere Kakerdaja meer, omgeven door dichte bossen.
  • Maak een fietstocht door de bossen en ontdek de verborgen schatten van het reserve.

Praktische informatie

Wil je Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve bezoeken? Hier is wat praktische informatie die je nodig hebt:

Openingstijden: Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
Toegangsprijs: Gratis
Adres: Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve, Estland

Neem je camera en verrekijker mee, want je wilt geen enkel moment missen van deze prachtige natuurervaring. Geniet van de rust, de stilte, en de adembenemende schoonheid van Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve!

Een avontuur om nooit te vergeten

Of je nu een natuurliefhebber bent, een avonturier, of gewoon op zoek bent naar wat rust en stilte, Põhja-Kõrvemaa Nature Reserve heeft voor ieder wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak, en laat je verrassen door de ongerepte natuur van Estland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *