Lahemaa National Park

Lahemaa National Park: Een parel van de Estse natuur

Ben je op zoek naar een ongerept stukje natuur in Estland waar je kunt genieten van rust, ruimte en adembenemende landschappen? Dan is Lahemaa National Park de perfecte bestemming voor jou! Dit prachtige nationale park, gelegen aan de kust van Noord-Estland, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

De geschiedenis van Lahemaa National Park

Lahemaa National Park werd opgericht in 1971 en is daarmee het oudste en grootste nationale park van Estland. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 700 vierkante kilometer en bestaat uit een divers landschap van bossen, moerassen, meren, en kustgebieden. De naam Lahemaa betekent letterlijk ‘Land van de baaien’ in het Ests, wat verwijst naar de vele baaien en inhammen langs de kustlijn.

Activiteiten in Lahemaa National Park

In Lahemaa National Park is er voor ieder wat wils. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, vogels spotten of kajakken, er zijn talloze activiteiten te ondernemen in dit prachtige natuurgebied. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Verken de schilderachtige kustlijn en geniet van het uitzicht over de Oostzee
  • Bezoek de historische landgoederen en manor houses in het park, zoals Palmse en Sagadi
  • Maak een boottocht over het meer van het Viru moeras en bewonder de unieke flora en fauna
  • Ontdek de mysterieuze zwerfstenen van Altja en leer meer over de geologische geschiedenis van het gebied

Flora en fauna van Lahemaa National Park

In Lahemaa National Park vind je een grote verscheidenheid aan planten en dieren die typisch zijn voor de Baltische regio. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame vogelsoorten, zoals zeearenden, kraanvogels en zwarte ooievaars. Daarnaast vind je er ook edelherten, wilde zwijnen en lynxen.

Bezoekersinformatie

Als je van plan bent om Lahemaa National Park te bezoeken, zijn hier enkele handige tips:

  1. Openingstijden: Het park is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is in de lente en zomer wanneer de natuur op zijn mooist is.
  2. Toegangsprijs: De toegang tot het park is gratis, maar sommige attracties en activiteiten kunnen wel een kleine vergoeding vereisen.
  3. Vervoer: Het park is gemakkelijk te bereiken vanuit de nabijgelegen steden Tallinn en Rakvere met de auto of het openbaar vervoer.

Al met al is Lahemaa National Park een juweel van de Estse natuur dat absoluut een bezoek waard is. Of je nu wilt wandelen door de bossen, genieten van de kustlandschappen of meer wilt leren over de geschiedenis van het gebied, dit nationale park heeft voor elk wat wils. Dus pak je wandelschoenen en ontdek de schoonheid van Lahemaa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *