Excursie naar het landhuis van Sangaste

Mijn geweldige ervaring tijdens een excursie naar het landhuis van Sangaste

Estland staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis. Tijdens mijn vakantie in Estland besloot ik een excursie te maken naar het landhuis van Sangaste, een van de meest indrukwekkende herenhuizen van het land. In dit artikel deel ik graag mijn ervaring en tips voor een bezoek aan dit historische landgoed.

De geschiedenis van het landhuis van Sangaste

Het landhuis van Sangaste is gelegen in het zuiden van Estland, in de provincie Valga. Het landhuis werd gebouwd in de 19e eeuw in neogotische stijl en wordt omgeven door een prachtig park. Het landhuis diende als residentie voor de Duitse Baltische adel en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

De architectuur van het landhuis is werkelijk prachtig. Met zijn torens, kantelen en glas-in-loodramen doet het landhuis denken aan een sprookjeskasteel. Tijdens een rondleiding door het landhuis krijg je een goed beeld van het leven in vroeger tijden en de pracht en praal van de aristocratie.

Praktische informatie

  • Locatie: Sangaste, Estland
  • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur
  • Toegangsprijs: Volwassenen €5, kinderen €3
  • Rondleidingen: Elke uur start er een rondleiding (let op: soms alleen in het Ests)

Wat te verwachten tijdens een bezoek aan het landhuis

Tijdens mijn excursie naar het landhuis van Sangaste was ik onder de indruk van de prachtige interieurs en meubels die goed bewaard zijn gebleven. De gids vertelde boeiende verhalen over de adellijke families die hier hebben gewoond en de bijzondere gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld.

Na de rondleiding door het landhuis heb ik een wandeling gemaakt door het park dat het landhuis omringt. Het park is perfect onderhouden en biedt een oase van rust en groen. Ik kon mij gemakkelijk voorstellen hoe de adellijke families hier genoten van hun vrije tijd en wandelingen maakten in de prachtige natuur.

Tip voor bezoekers

Neem de tijd om te genieten van de serene sfeer van het park en maak zeker een paar mooie foto’s van het landhuis en de omgeving. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen dorpje Sangaste, waar je lokale lekkernijen kunt proeven en souvenirs kunt kopen.

Conclusie

Al met al was mijn excursie naar het landhuis van Sangaste een onvergetelijke ervaring. Ik heb genoten van de prachtige architectuur, de interessante geschiedenis en de serene sfeer van het park. Een bezoek aan dit historische landgoed is een absolute aanrader voor iedereen die Estland bezoekt!

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Estland? Lees dan zeker mijn volgende artikel over het verkennen van de Estse natuurparken en culturele hoogtepunten. Estland heeft zoveel moois te bieden, dus mis het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *