Bezoek aan het kasteel van Rakvere

Mijn avontuur naar het Kasteel van Rakvere

Estland staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse kastelen en ruïnes, en het Kasteel van Rakvere is daar zeker geen uitzondering op. Tijdens mijn reis naar Estland besloot ik om dit historische monument te bezoeken en ik werd zeker niet teleurgesteld. In dit artikel deel ik graag mijn ervaring en tips voor een bezoek aan het Kasteel van Rakvere.

De geschiedenis van het Kasteel van Rakvere

Het Kasteel van Rakvere, ook wel bekend als Tarvanpea Castle, dateert uit de 13e eeuw en diende oorspronkelijk als een fort ter verdediging tegen invallen van buitenaf. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en heeft tijdens de eeuwen vele veranderingen ondergaan. Tegenwoordig is het kasteel een populaire toeristische attractie en een symbool van de regio Virumaa.

Bezoek aan het kasteel

Als je het Kasteel van Rakvere wilt bezoeken, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het kasteel is geopend voor bezoekers van mei tot en met september en de entree bedraagt **€5** voor volwassenen en **€3** voor kinderen en senioren. Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid verkennen, maar er zijn ook rondleidingen beschikbaar.

Bij aankomst zal je meteen onder de indruk zijn van de imposante muren en torens van het kasteel. Het is een echte trip terug in de tijd en je waant je even in de middeleeuwen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend!

Wat is er te zien en te doen?

Er is genoeg te zien en te doen in en rondom het Kasteel van Rakvere. Zo kun je een bezoek brengen aan de middeleeuwse wapenzaal, de kerker, en de oude kapel. Er worden ook regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd in het kasteel, zoals middeleeuwse markten en riddertoernooien.

  • Breng een bezoek aan de middeleeuwse wapenzaal
  • Verken de kerker en de oude kapel
  • Neem deel aan een rondleiding
  • Bezoek een van de evenementen of activiteiten

Naast het verkennen van het kasteel zelf, kun je ook genieten van de prachtige omgeving. Maak een wandeling door het omliggende park of geniet van een picknick met uitzicht op het kasteel.

Praktische informatie

Als je het Kasteel van Rakvere wilt bezoeken, houd dan rekening met de openingstijden en entreegelden. Het kasteel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, want het terrein kan ongelijk zijn.

Vergeet ook niet om wat contant geld mee te nemen, aangezien niet alle faciliteiten pinbetalingen accepteren. En tot slot, neem de tijd om te genieten van de historische pracht van het Kasteel van Rakvere en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

Vrolijke afsluiting

Na mijn bezoek aan het Kasteel van Rakvere voelde ik me als een echte ridder die op avontuur was gegaan in een ver verleden. Het kasteel bracht de geschiedenis tot leven en gaf me een unieke inkijk in het leven van vroegere tijden. Als je ooit de kans krijgt om Estland te bezoeken, mag een bezoek aan dit prachtige kasteel zeker niet ontbreken. Het was een ervaring om nooit te vergeten en ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *